Brodosplit: Porinut brod za panamskog naručitelja

Bez autora
May 09 2010

U splitskom brodogradilištu u petak je za panamskog naručitelja North Sea Reefer Enterprise Ltd. porinut u more brod namijenjen za prijevoz rashlađenog svježeg voćnog soka. »Orange juice carrier« dug je blizu 190 metara, širina mu je 32 metra, a nosivost 35.750 tona. Novosagrađeni brod je jedinstveni projekt u hrvatskoj brodogradnji, jer su se tako sofisticirani tipovi plovila dosad gradili isključivo u Norveškoj. Brod je građen prema projektu razvijenom u Brodosplitu, a njegova cijena, koja iznosom pokriva troškove gradnje bez državnih subvencija, ugovorena je eurima.

Brodosplit: Porinut brod za panamskog naručiteljaU splitskom brodogradilištu u petak je za panamskog naručitelja North Sea Reefer Enterprise Ltd. porinut u more brod namijenjen za prijevoz rashlađenog svježeg voćnog soka.

»Orange juice carrier« dug je blizu 190 metara, širina mu je 32 metra, a nosivost 35.750 tona. Novosagrađeni brod je jedinstveni projekt u hrvatskoj brodogradnji, jer su se tako sofisticirani tipovi plovila dosad gradili isključivo u Norveškoj, priopćio je Ured za odnose sa javnošću Brodosplita. Pojašnjava se da je brod građen prema projektu razvijenom u Brodosplitu, a njegova cijena, koja iznosom pokriva troškove gradnje bez državnih subvencija, ugovorena je eurima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik